PozoviUpit

Selidbe Austrija

Selidbe  Austrija

selidbe beč austrijaVisok životni standard i razvijena ekonomija učinili da Austrija postane jedna od najpoželjnijih zemalja za život. Beč je 2011. godine treći put zaredom zauzeo prvo mesto na listi najboljih svetskih gradova za život. Stoga i ne čudi zašto sa ovih prostora veliko iseljenje u Austriju. Bilo da je u pitanju stalno ili sezonsko zaposlenje, broj migracija svakim danom je sve veći.

 

 Za svoje klijente na raspolaganju smo 00 – 24, radnim danima i vikendom, tako da Vašu mađunarodnu selidbu stambenog ili poslovnog prostora, možemo organizovati u vreme koje Vama najviše odgovara, a sa nama možete biti sigurni da će sve biti obavljeno u dogovorenom roku.


Sa svakodnevnim polascima koje organizujemo prema Austriji, Beocontrol je Vaš najpouzdaniji i najsigurniji partner za medjunarodnu selidbu u Austriju.

Bez obzira da li se radi o Beču, Salzburgu,Inzbruku,ili nekom drugom gradu, zahvaljujući rasprostranjenoj mreži naših transportnih partnera, pokrivamo ceo prostor Austrije i EvropeTakođe, selidbe obavljamo i u susednim zemljama,kao što su Češka, Mađarska, Nemačka, Slovenija, Švajcarska i Italija.

Kratak vodič za medjunarodnu selidbu u Austriju

Sredite dokumentaciju i prijavite se

Proverite da li imate važeći pasoš za celokupno vreme boravka u Austriji i overite i prevedite sva neophodna dokumenta (izvod iz matične knjige rođenih, venčani list) na holandski, engleski, francuski ili nemački jezik

U roku od tri dana od useljavanja u novi dom, stranci u Austriji trebalo bi da prijave lokalnim vlastima svoju novu adresu. Državljani zemalja članica EU za boravak duži od tri meseca boravišnu dozvolu mogu izvaditi u Austriji. Za to su im potrebni pasoš, potvrda o zdravstvenom osiguranju, potvrda da imaju dovoljno sredstava za život u Austriji, kao i potvrda o zaposlenju ili studiranju. Državljani zemalja koje nisu članice EU, za boravišne dozvole apliciraju u austrijskim ambasadama u svojim zemljama, pre samog dolaska. Dok je boravišnu vizu relativno lako dobiti, ukoliko dokažete da ne želite da radite u Austriji ili da planirate da osnujete kompaniju koja će zapošljavati Austrijance, radna viza se stiče malo teže. U želji da zaštiti svoje radno sposobno stanovništvo, Austrija ima nešto više kriterijume za izdavanje radnih viza. Za većinu profesija, kompanija koja zapošljava strance mora izdati potvrdu da za dato radno mesto nije mogla da pronađe adekvatnu osobu u Austriji.

Otvorite račun u lokalnoj banci

Otvaranje računa u austrijskim bankama je uglavnom jednostavan proces. Većina banaka tražiće Vam pasoš, dokaz o prebivalištu u Austriji i o radnom odnosu. Nakon otvaranja računa, većina banaka izdaje samo debitnu karticu, dok kreditnu izdaju nakon što protekne tri meseca od zasnivanja radnog odnosa u Austriji. U Austriji je veoma popularno online i mobilno bankarstvo, tako da većina banaka ove usluge nudi besplatno.

Obezbedite sebi zdravstveno osiguranje

Austrija ima jedan od najboljih i najpouzdanijih zdravstvenih sistema u svetu. Svi zaposleni, bilo da su austrijski državljani ili ne, plaćaju obavezno zdravstveno osiguranje, kojim su pokrivena i njihova deca. U roku od sedam dana od dolaska u Austriju trebalo bi da se prijavite filijali zdravstvenog osiguranja. Karticu koju dobijate prilikom prijave trebalo bi da nosite sa sobom svuda. Ukoliko se lečite u privatnoj klinici, državno osiguranje refundira deo troškova. Ukoliko se pak odlučite da uzmete i privatnu polisu, proverite da li polisa pokriva lečenje u klinici koju ste izabrali.

Ipak, sa našom kompanijom ne morate da brinete o neophodnim dozvolama, papirologiji ili carini, jer ćemo za Vas prikupiti celokupnu neophodnu dokumentaciju i dozvole za međunarodnu selidbu u Austriju i obaviti celokupnu carinsku proceduru.

Ukoliko odaberete uslugu selidbe po principu „ključ u ruke“ , ceo postupak međunarodne selidbe obavićemo umesto Vas profesionalno i efikasno. Naš tim će Vaš novi dom ili poslovni prostor očistiti i pripremiti za Vaše useljenje, tim pakera će profesionalno demontirati Vaš nameštaj, zaštititi ga i pripremiti za transport. Na novoj adresi Vaše stvari će biti istovarene i raspoređene prema skicama koje smo izradili sa Vama.

Pored medjunarodne selidbe poslovnih prostora i pokućstva, za Vas realizujemo i selidbe u inostranstvo:

  • Kućnih ljubimaca
  • Antikviteta i umetničkih dela
  • Specijalnih tereta, poput klavira, sefova, bankomata, proizvodnih postrojenja
  • Skladištenje stvari na kraći I duži rok u nekom od naših skladišta,
  • Ali i odnošenje svih onih stvari koje Vam više nisu potrebne.

Transport Vaših stvari koji organizuje kompanija Beocontrol, možete u realnom vremenu pratiti putem GPS-a.

U poziciji smo da našim klijentima ponudimo najpovoljniji transport robe u Austriju uz punu podršku prilikom carinskih procedura.
 

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback