Ljudima su svoji mezimci kao članovi porodice, zato im je bitno da se selidba kućnih ljubimaca obavi sa što manje stresa po njih. Za ovaj korak je bitno odabrati proverenu agenciju koja pored standardne selidbe stvari i stanova, ima iskustva i u obavljanju selidbe kućnih ljubimaca.

Nagla promena životne sredine i okoline može negativno uticati na vaše ljubimce i mogu postati razdražljivi i nervozni, zato je bitno posvetiti im posebnu pažnju pre, tokom i nakon selidbe.

Selidba kućnih ljubimaca – Kako ih pripremiti?

Nakon odluke o selidbi, posetite veterinara. U konsultaciji sa vašim veterinarom znaćete kako da se ponašate u različitim situacijama tokom selidbe. Takođe, saznaćete da li je vaš ljubimac spreman za put.

Različiti ljubimci mogu i drugačije reagovati na promenu, nove ljude, okruženje i prevoz, zato je dobro biti spreman na sve.

Selidba kućnih ljubimaca

Mnogi kućni ljubimci imaju ogrlicu sa ugrađenim mikročipom na kom se nalaze svi neophodni podaci, kao što su adresa, napomene, kontakt podaci… Važno je da ove podatke ažurirate redovno, pogotovo pre selidbe. Zahvaljujući mikročipu možete jednostavno i brzo locirati vašeg kućnog ljubimca.

Tokom priprema obratite dodatnu pažnju na vaše ponašanje prema njima. Ne budite agresivni i nervozni u njihovom prisustvu, jer je to za njih dodatan stres. Ljubimci su znatiželjne naravi i ako njuškaju oko kutija i stvari, to je normalno, nemojte ih terati i vikati na njih. Ponašajte se kao da je sasvim običan dan i da radite nešto zajedno. Ukoliko vam ipak previše ometaju pakovanje, macama možete ostaviti sa strane manju kutiju u koju mogu da legnu, a kucama igračke i koske, kako bi im to odvratilo pažnju.

U celom trčkaranju oko selidbe, nemojte zaboraviti da vaši ljubimci ne mogu sami da se nahrane, tako im obezbedite potrebnu hranu i vodu.

Šta nudimo tokom selidbe kućnih ljubimaca?

Znamo koliko su vam bitni vaši kućni ljubimci, zato nam je bitno da cela procedura prođe bez stresa, kako vama, tako i vašim ljubimcima.

Dugogodišnje iskustvo sa selidbama kućnih ljubimaca vam garantuje da će sve proći izvanredno i pažljivo. Naše iskustvo nas je naučilo kako da pripremimo vlasnike i kućne ljubimce za selidbu.

Selidba kućnih ljubimaca u inostranstvo se razlikuje od selidbe u zemlji. U zavisnosti od zemlje u koju se selite, kao i kojeg kućnog ljubimca imate, mogućnosti su ograničeni.

Većina zemalja nema ograničenja koja se tiču vrsta životinja, dok neke zemlje ne dozvoljavaju da sa sobom ponesete, recimo, mačke, zmije, glodare…

Pribavljanje potrebnih dokumenata, uverenja i potvrde o imunizaciji, kao i carinsku proceduru obavlja naša kompanija u slučaju da je selidba kućnih ljubimaca međunarodna.

Svu potrebnu opremu kako bi vaši ljubimci imali vrhunski kvalitet brige tokom celog postupka prevoza osigurava višegodišnje iskustvo u organizovanju selidbi kućnih ljubimaca.

Bezbedan, udoban i siguran transport tokom selidbe kućnih ljubimaca garantuju najsavremenije specijalne transportne kutije koje su izrađene po najvišim standardima.

Selidba kućnih ljubimaca

Od trenutka preuzimanja na staroj adresi do trenutka dostave na novu adresu, vaš ljubimac je u dobrim rukama i možete biti sigurni da mu je posvećena posebna pažnja. Dobrobit vaših ljubimaca nam je na prvom mestu, tako su tokom transporta pod konstantnim nadzorom.

Za svaku vrstu životinja imamo poseban način transporta, tako se za mačke i pse koriste čvrsti nosači. Za ptice i glodare se koristi kavez koji se tokom zime osigurava toplom materijom kako im ne bi bilo previše hladno, dok im se u letnjim danima obezbeđuje provetrenost i prijatan ambijent.

Selidba kućnih ljubimaca – Sigurnost na prvom mestu!

Kompaniji BeoControl je poznato koliko su kućni ljubimci važni svojim vlasnicima i da žele da ih poštede dodatnog stresa oko selidbe, tako naša kompanija obezbeđuje siguran transport.

Bilo da vam život ulepšava umiljata maca, šašava kuca, pričljiv papagaj ili spretne ribice, kompanija BeoControl osigurava bezbedne selidbe kućnih ljubimaca.

Radnici naše kompanije su profesionalni i stručni, tako nam možete prepustiti kompletnu organizaciju selidbe i budite sigurni da su vaši ljubimci u sigurnim rukama.