PozoviUpit

Selidbe Crna Gora

Selidbe Crna Gora – Beograd


selidbe Crna Gora SrbijaBrojne veze između Srbije i Crne Gore kao i veliki obim razmene stanovništva čine da medjunarodne selidbe u Crnu Goru i iz nje predstavljaju skoro svakodnevnu situaciju. Agencija za selidbe Beocontrol već godinama uspešno obavlja medjunarodne selidbe svih obima do Podgorice, Nikšića, Bara, Ulcinja, Kotora i drugih gradova kao i na relaciji Crna Gora – Srbija.

Crna Gora je prava oaza u malom, ako imamo u vidu sve prirodne lepote koja ova zemlja poseduje. Na samo sat vremena razdaljine nalaze se i kristalno čista jezera i brze planinske reke, prelepe planine i duge plaže Jadranskog mora.

Ovo je najčešći razlog zašto brojni Evropljani biraju Crnu Goru za svoju zemlju stanovanja i uživanja u slobodnom vremenu. Poslednjih godina Crna Gora je na meti interesovanja sve većem broju Rusa, ali je jednako zanimljiva i starijim ljudima iz Zapadne Evrope koji se u ovu zemlju sele nakon odlaska u penziju.

Šta treba znati pre medjunarodne selidbe u Crnu Goru?

 • Najveći deo administracije u Crnoj Gori je skoncentrisan u glavnom gradu Podgorici, pa se ovde nalazi i najveći broj diplomatskih predstavnika, i međunarodnih organizacija, ali se najlepša mesta za život u Crnoj Gori svakako nalaze na primorju, u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Svetom Stefanu, Petrovcu…
 • Za život u Crnoj Gori neophodno je da poznajete neki od jezika koji se govore u ovom delu Balkana, jer samo mlađe generacije govore engleski, nemački i u poslednje vreme ruski.
 • U Crnoj Gori se nalaze samo dve međunarodne škole i obe su locirane u Podgorici, zbog čega stranci svoju decu vrlo često šalju na školovanje u inostranstvo.
 • Broj privatnih bolnica je u stalnom porastu, pa je preporučljivo koristiti upravo usluge ovih bolnica, jer zdravstvena nega u javnim ustanovama nije na istom nivou kao u Zapadnoj Evropi.
 • Dok je za državljane zemalja Evropske unije lečenje besplatno i u jednim i u drugim ustanovama svi drugi strani državljani moraju imati zdravstveno osiguranje da bi dobili adekvatnu negu u ovim ustanovama.
 • Iako stopa kriminaliteta u Crnoj Gori nije na visokom nivou, strancima se ipak savetuje da budu obazrivi na javnim mestima i u prevozu gde se najčešće dešavaju pljačke.
 • Pre međunarodne selidbe proverite da li imate važeći pasoš za celokupno vreme boravka u Crnoj Gori i overite i prevedite sva neophodna dokumenta (izvod iz matične knjige rođenih, venčani list).
 • Za dobijanje boravišne dozvole neophodno je podneti popunjen formular, pasoš, dokaz da poseduje sredstva da se izdržava u Crnoj Gori, dokaz da ima obezbeđen smeštaj, zdravstveno osiguranje i papire na osnovu kojih aplicira za boravišnu dozvolu (zaposlenje, brak, studije). Dozvole izdaje Ministarstvo spoljnih poslova.
 • Račun u većini banaka u Crnoj Gori možete otvoriti uz pasoš i boravišnu dozvolu.

Svu pomenutu dokumentaciju za Vas može obezbediti i agencija za selidbe ukoliko se odlučite da angažujete profesionalnu pomoć prilikom međunarodne selidbe u Crnu Goru.

Kompanija Beocontrol Vašu međunarodnu selidbu u Crnu Goru može organizovati kao:

 • Medjunarodnu selidbu po principu „od vrata do vrata“

Ukoliko želite da sami spakujete i pripremite svoj nameštaj za transport, tim kompanije Beocontol će Vaše stvari utovariti, prevesti i istovariti na željenoj adresi u najkraćem mogućem roku.

 • Medjunarodna selidba po principu „ključ u ruke“

Kompanija Beocontrol ceo postupak medjunarodne selidbe obaviće umesto Vas profesionalno i efikasno. Naš tim će Vaš novi dom ili poslovni prostor očistiti i pripremiti za Vaše useljenje, tim pakera će profesionalno demontirati Vaš nameštaj, zaštititi ga i pripremiti za transport. Na novoj adresi Vaše stvari će biti istovarene i raspoređene prema skicama koje smo izradili sa Vama.

Kompanija Beocntrol uz uslugu međunarodne selidbe u Crnu Goru, može za Vas pribaviti i sve neophodne dozvole i obaviti celokupnu carinsku proceduru.

Svojim klijentima omogućili smo da transport stvari prate u realnom vremenu putem GPS-a, kao i da višak stvari mogu skladištiti u nekom od naših skladišta.

Za svoje klijente na raspolaganju smo 00 – 24, radnim danima i vikendom, tako da Vašu međunarodnu selidbu u Crnu Goru možemo organizovati u vreme koje Vama najviše odgovara.

Vozila kompanije Beocontrol za Crnu Goru voze svakodnevno, pa transport robe u Crnu Goru možemo organizovati u roku od 24 sata.
 

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback