Međunarodne selidbe Srbija su selidbe koje se vrše iz jedne države u drugu. Ove selidbe su daleko komplikovanije od selidbi koje se sprovode u istoj državi ili gradu, jer je potrebno pribaviti svu neophodnu dokumentaciju za prelazak međudržavnih granica.

Ukoliko se ovaj ozbiljan posao obavi kako treba, prilikom prelaska granice nema neugodnih iznenađenja, niti nepotrebne tenzije.

Pripreme za međunarodne selidbe Srbija

Međunarodne selidbe Srbija zahtevaju kvalitetnu organizaciju i planiranje. Potrebno je isplanirati svaku selidbu, pogotovo one koje se odvijaju van granica države, kako bi se mogle obezbediti sve neophodne dozvole. Svaka zemlja ima različitu proceduru i treba biti spreman i pripremljen na selidbu i život u drugoj državi.

Razlog za međunarodnu selidbu može biti raznolik, a neki od njih su osnivanje porodice u drugoj državi, studiranje ili usavršavanje, novo zaposlenje u inostranstvu, preseljenje ili osnivanje firme.

Najčešći razlog preseljenja u današnje vreme jeste potraga za boljim i povoljnijim uslovima za život sebi ili svojoj porodici.

Selidba u inostranstvo je kompleksna, jer se za prelazak granice treba odraditi dodatni posao kako bi obezbedili siguran odlazak i početak novog poglavlja i drugoj državi.

Poslovi koji se moraju obaviti su prikupljanje dozvola, papirologije i raznih dokumenata koje zahteva država u koju se seli. Takođe je neophodno izvršiti plaćanje brojnih taksi i troškova.

Carinske i necarinske procedure tokom selidbe razlikuju se od zemlje do zemlje, kao i zakonodavstvo, i samim tim ih je mudro i potrebno znati.

Prilikom selidbe, stvari moraju biti adekvatno spakovani i označeni, zatim i uneti u spisak stvari koji se mora podudarati sa sadržajem u kutijama.

Korisno je stvari koje se sele osigurati, kako bi, u slučaju oštećenja tokom transporta, bile obezbeđene.

Međunarodne selidbe Srbija

Kako međunarodne selidbe Srbija duže traju, potrebna su i odgovarajuća vozila koja mogu izdržati dugačak put, kao i dozvola za međunarodni transport.

Ujedno, kako bi se kompletna organizacija sprovela bez greške, potrebno je sastaviti detaljan i tačan plan i pridržavati ga se.

Šta agencije nude prilikom međunarodne selidbe Srbija?

Selidbe se mogu izvršiti na više načina.

Najčešća vrsta selidbe je po sistemu „ključ u ruke“ koja se obavlja tako što se agenciji za selidbe predaju ključevi novog i starog doma i prepušta im se kompletna organizacija.

Pakovanje stvari se obavlja profesionalno i pažljivo, pre odlaganja u ogovarajuće kutije obezbeđuju se različitim kvalitetnim zaštitnim materijalima.

Za lakše vizuelno raspoznavanje koriste se pečati za kutije u različitim bojama. Na taj način se prilikom istovara lako prepoznaje koja kutija kojoj prostoriji pripada.

Nameštaj se demontira, zatim se na novoj lokaciji montira i smešta u odgovarajuću prostoriju.

Dodatno se vodi računa o antikvitetima i različitim skupim umetninama, slikama tako što se za njih izrađuju posebni drveni sanduci.

Selidbe stvari se vrše namenskim, tapaciranim vozilima.

Što se tiče dokumenata, agencije pribavljaju sve dozvole i obavljaju svu potrebnu carinsku proceduru.

Međunarodne selidbe Srbija

Isporuka stvari se vrši prema dogovoru na novoj adresi. Nameštaj se montira i raspoređuje po planu selidbe, kutije se raspakuju i stvari se raspoređuju u novom domu kao što su stajale u starom.

Ovaj sistem selidbe klijentima obezbeđuje selidbu bez stresa i nervoze.

Međunarodne selidbe Srbija se takođe mogu vršiti po sistemu „od vrata do vrata“. Razlika između ovog i prvog sistema je u tome što kod ovog sistema agencije ne pakuju i raspakuju stvari, već ih samo preuzimaju i isporučuju na novoj adresi.

Prikupljanje dokumenata i dozvola se obavlja na isti način kao i kod sistema „ključ u ruke“.

Prevoz robe se takođe obavlja profesionalno, stručno i sa pažnjom.

Treći način selidbe u inostranstvo se obavlja po sistemu „samo usluga transporta“. Kod ovog sistema se utovar i istovar obavlja na određenoj lokaciji, dok se  dokumenta prikupljaju kao i kod ostalih sistema.

Najbolji izbor za selidbu bez stresa

Kompanija BeoControl ima dugogodišnje iskustvo sa međunarodnim selidbama po celom svetu. Zaposleni selidbe obavljaju profesionalno, stručno i kvalitetno, što naši zadovoljni klijenti i dokazuju.

Direktnim kontaktom menadžera kompanije BeoControl se može osigurati profesionalno savetovanje oko međunarodne selidbe, kao i sva potrebna dodatna pomoć.

Naša kompanija je najbezbedniji izbor za najbolje iskustvo i najsigurniju selidbu bez stresa i sa uživanjem.