PozoviUpit

Selidbe Češka

Selidbe Češka

selidbe češka pragNakon razdvajanja sa Slovačkom, Češka postaje sve popularnija destinacija za život. Svakodnevno sve više ljudi se seli ka Pragu, Plzenju, Brnu i Ostravi, a mi u Beocontrolu takođe imamo sve veći broj zahteva za medjunarodnim selidbama ka Češkoj i iz nje. To su uglavnom medjunarodne selidbe stanova i kuća, ali se neretko javljaju i zahtevi preseljenjem poslovnih prostora i drugih specijalizovanih vrsta diplomatskih selidbi ili selidbi zbog akademske karijere.
 
 

Šta treba znati pre nego se preselite u Češku?

  • Svi građani koji nisu iz Evropske unije za boravak u Češkoj koji je duži od tri meseca, moraju imati dozvolu za boravak. Za dozvolu za boravak duži od predviđenog perioda neophodno je prijaviti se u lokalnoj kancelariji za imigrante.
  • Građani EU neposredno nakon prijave u policiji dobijaju dozvolu za boravak, samo je neophodno da imaju prijavu adrese stanovanja.
  • Državljani neevropskih zemalja, sa druge strane, treba da pribave nešto obimniju dokumentaciju sa kojom će posvedočiti razloge i namere sa kojim se sele u Češku. Za tipove dozvola i neophodnu dokumentaciju za boravak i rad u Češkoj obratiti se najbližem češkom konzulatu u vašoj zemlji.
  • U odnosu na neke druge birokratske stvari otvaranje računa u banci u Češkoj je još uvek najjednostavnija stvar. Uglavnom u svima bankama, da biste otvorili račun, neophodno je da imate važeći pasoš i još jedan dokument. U nekim od banaka se zahteva i potvrda o prijavi prebivališta, ali sve više njih odustaje od ove procedure.
  • Svaka osoba sa stalnim prebivalištem u Češkoj je automatski osigurana i registrovana u javnoj zdravstvenoj ustanovi. Strancima bez stalnog prebivališta ne pripada po automatizmu javno zdravstveno osiguranje sem ako nisu zaposleni u Češkoj i njihovo osiguranje ističe sa istekom ugovora o radu. Svi ostali uplaćuju osiguranje u privatnim osiguravajućim kućama.

Ali ukoliko se odlučite i pozovete našu agenciju za selidbe da Vam pomogne prilikom međunarodne selidbe u Prag ,Plzenj, Brno i Ostravu, naši agenti će sve ove stvari urediti umesto Vas i upozoriti na sve eventualne birokratske probleme sa kojima se možete susresti nakon dolaska u Češku.

Da bi Vaše troškove medjunarodne selidbe sveli na minimum, za naše klijente smo pripremili uslugu selidbe po sistemu ‘’ključ u ruke’’. Ova vrsta međunarodne selidbe uključuje kompletnu organizaciju selidbi, od pripreme dokumentacije i pripreme nameštaja, razvrstavanja stvari, sam prevoz željenim ili odgovarajućim vidom transporta. Ukoliko se odlučite za ovaj vid selidbe u inostranstvo nećete morati da brinete ni o sređivanju stanova ili Vašeg poslovnog prostora, niti o raspakivanju stvari, jer će to umesto vas učiniti naši radnici.

Ukoliko ste svoje stvari već spakovali, ali nemate još uvek adekvatna vozila u kome biste ih prevezli, ili vam određeni komad nameštaja pravi naročit problem tu smo da vam izađemo u susret i priteknemo u pomoć.

U skladu sa potrebama klijenata, vršimo i skladištenje starih stvari, za koje više nemate mesta u vašem novom stanu, a umesto vas ćemo se rešiti i svih nepotrebnih stvari za koje ste se odlučili da idu na deponiju.

Tokom svog višegodišnjeg selidbenog iskustva realizovali smo na stotine međunarodnih i lokalnih selidbi stanova i poslovnih prostora, ali i druge vrste specijalizovanih selidbi kakve su:

  • medjunarodne selidbe kompletnog nameštaja, zajedno sa bibliotekama i drugim retkim kolekcijama
  • medjunarodne selidbe svih vrsta specijalnih tereta bez obzira na njihove dimenzije i specifične karakteristike
  • medjunarodne selidbe vrednih i retkih antikviteta i umetničkih predmeta;
  • medjunarodne selidbe kućnih ljubimaca i cveća;
  • medjunarodne selidbe kompletnih poslovnih prostora, manjih proizvodnji, banaka, trgovini…

Nazovite nas na 011 210 60 00 i popunite upit o selidbi, i odmah narednog trenutka naši vredni momci će biti na vašim vratima, spremni da se upute put Češke. Budite mirni dok vaše stvari putuju sa nama, jer o njima 24 sata brine stručni tim radnika, a vaše stvari su takođe osigurane od svih oštećenja prilikom međunarodne selidbe.

Pored usluga međunarodnih selidbi, pružamo i sve vrste transporta robe u Češku po najpovoljnijim cenama.

 

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback