MEđUNARODNE SELIDBE – SAVETI I POMOĆ

selidba inostranstvo

Planiranje i organizovanje međunarodnih selidbi je veliki poduhvat. Najveći broj ljudi iz Srbije seli se unutar zemalja članica EU, na prvom mestu u Namečku, Švajcarsku i Austriju. Poslednjih godina u porastu je broj međunarodne selidbe poslovnih prostora ka Americi i Kanadi. Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva, angažovanjem profesionalne agencije za selidbe, smanjićete nivo stresa i obezbediti sebi miran san.

ISTRAŽIVANJE PRE SELIDBE

Za početak, savetujemo upoznavanje sa zemljom u koju planirate selidbu. Pre nego što krenete informišite se o:

• Lokalnim običajima i zakonima (pogotovo ako se selite u zemlje Bliskog Istoka).
• Uslovima i troškovima za život i rad.
• Pogodnostima zdravstvenog i obrazovnog sistema.
• Saobraćaju i bezbednosti uopšte.
• Plaćanju poreza i socijalnoj zaštiti.
• Iznajmljivanju/kupovini nekretnine

DOKUMENTA

Carinski službenici su po pravilu neumoljivi. Ukoliko se selite u stranu zemlju a posedujete laptop, mobilni telefon, umetničke predmete ili neki drugi predmet koji podleže carinjenju, obratite se carini radi sastavljanja deklaracije kako vam prilikom povratka u Srbiju za tim istim uređajima ne bi zahtevali plaćanje carine. Osim toga, dobra je ideja da sastavite neku vašu varijantu transportnog manifesta gde bi sve vaše pokretnosti sa kojima putujete bile navedene i pobrojane. To možete uraditi samostalno ili u saradnji sa agencijom sa selidbe. Agencija za selidbe Beocontrol sakuplja svu potrebnu dokumentaciju za izvoz i uvozno carinjenje knjiga, slika, antikvarnog nameštaja i drugih umetničkih predmeta. Prikupljamo veterinarske dozvole i sertifikate potrebne za selidbu kućnih ljubimaca.

PAKOVANJE STVARI

Bez žurbe pri kupovini novog nameštaja! Celokupno pokućstvo, kao i kancelarijska oprema može se transportovati do bilo kog mesta na svetu. Na osnovu našeg iskustva najbolje je ovaj deo posla prepustiti profesionalcima koji su obučeni da u najkraćem roku izvrše demontažu, pakovanje i zaštitu svih vrsta kancelarijskog, klasičnog i stilskog nameštaja. Najsavremenija oprema kojom raspolažemo omogućuje bezbedno pakovanje i utovar specijalnih vrsta tereta velikih težina i dimenzija.

TRANSPORT ROBE

Obzirom na stroge saobraćajne propise u EU, od velikog je značaja da vašu selidbu u inostranstvo poverite proverenoj agenciji za selidbe koja vrši i internacionalne selidbe. Vozilo koje prevozi vašu privatnu imovinu na teritoriju neke od zemalja EU mora biti potpuno tehnički ispravno i u skladu sa važećom regulativom EU. Za selidbu unutar Evrope, naša agencija pruža usluge prevoza kombijem ili kamionom. Ističemo posebnu pogodnost transporta po principu povratnih tura, našim vozilima po izuzetno povoljnim cenama.. Preporučujemo kontejnerski transport za sve prekookeanske selidbe, kada vremenski faktor nije od presudnog značaja. Sve pošiljke su osigurane i obezbeđene po najvišim svetskim standardima.

NOVA ADRESA

Celokupnu pošiljku koji ste nam poverili, dočekaćemo i isporučiti na željenu adresu bilo gde u svetu u dogovorenom roku. Montiraćemo nameštaj, raspakovati kutije po unapred preciziranom planu. Stvari koje trenutno ne želite da nosite sa sobom čuvajte u našem magacinskom prostoru.

Koliko košta međunarodna selidba?

Kao i svaka selidba i cena koštanja međunarodne selidbe zavisi od niza faktora. Ko i na koji način prikuplja potrebnu dokumentaciju, ko i na koji način vrši pripremu stvari za prevoz, odnosno obezbeđuje sredstva i radnike za tu namenu, kojom vrstom prevoznog sredstva se vrši selidba. Naša agecnija će vam uraditi besplatnu procenu međunarodne selidbe. Takođe, naši iskusni i obučeni radnici su vaša garancija da će ovaj posao biti realizovan onako kako ste i vi želeli, u najkraćem mogučem roku i po povoljnoj ceni.