PozoviUpit

Selidbe Rumunija

Selidbe Rumunija

selidbe rumunija bukurešt temišvarSelidba u Rumuniju za mnoge strance je veliki izazov, ali treba znati da je Rumunija jedna od glavnih kapija za ulazak na istočno evropsko tržište. Od 2008. godine i njenog ulaska u Evropsku uniju Rumunija gazi veliki koracima ekonomskog razvoja nudeći strancima i domaćem stanovništvu najviše posla u oblasti građevinarstva i inženjerstva, IT tehnologijama i izgradnji softvera.

 

Glavni grad Rumunije, Bukurešt, ali i Temišvar, Konstanca, Krajova i drugi veliki gradovi u podnožju Karpata i na obalama Crnog mora su se veoma brzo izgradili nakon pada komunističkog režima i sada predstavljaju moderne konferencijske, turističke, univerzitetske, administrativne i kulturne centre. Pored svog kulturnog i prirodnog bogatstva Rumunija je postala veoma značajna zbog svoje mreže drumskih i vodenih puteva koja povezuju centralnu sa istočnom Evropom i Azijom.

Naša vozila u ovu zemlju putuju svakodnevno, pa smo u mogućnosti da Vam ponudimo brzu uslugu medjunarodne selidbe u Rumuniju kao i zbirnog transporta zahvaljujući čemu možemo da manje pošiljke prevezemo do bilo kog mesta u Rumuniji u roku od 24 sata od Vašeg poziva.

Šta treba znati pre medjunarodne selidbe u Rumuniju?

 • Svi oni koji nameravaju da se presele u Rumuniju i da u oboj zemlji borave duže od 120 dana moraju da apliciraju za dozvolu za prebivanje . Za dozvolu za boravak je nephodno aplicirati pre dolaska u zemlju, u ambasadi Rumunije u svojoj državi.
 • Za dobijanje dozvole, pored pasoša, neophodno je da podnesete dokaze o zaposlenju/studiranju/braku, potvrdu da niste osuđivani, dokaz da posedujete finansijska sredstva za boravak u Rumuniji i zdravstveno uverenje.
 • Nakon dolaska u Rumuniju, morate se prijaviti Ministarstvu finansija gde dobijate poreski identifikacioni broj, TVA.
 • Za otvaranje računa u Rumuniji, stranci moraju podneti pasoš, kopiju pasoša, dokaz o prebivalištu i izveštaje iz prethodne banke u kojoj ste imali račun. Rumunske banke takođe zahtevaju i da ostavite minimalni depozit.
 • Stranci koji dolaze u Rumuniju moraju imati privatno osiguranje kako bi dobili boravišnu dozvolu. Preporuka je da izaberete osiguranje koje pokriva troškove pregleda i lečenja u privatnim klinikama. Budite spremni da troškove lečenja platiti odmah u kešu, a da Vam osiguranje kasnije refundira novac.

Medjunarodne selidbe u Rumuniju koje zahtevaju malo detaljniju organizaciju takođe obavljamo u najkraćem mogućem roku. Naši agenti na raspolaganju su Vam 00 – 24, radnim danima i vikendom, tako da Vašu selidbu u inostranstvo možemo organizovati u vreme koje Vama najviše odgovara.

Šta obuhvata naša usluga medjunarodne selidbe u Rumuniju?

Naša usluga kompletne selidbe u Rumuniju obuhvata:

 • Besplatnu procenu međunarodne selidbe sa ponudom klijentu u zavisnosti od specifičnih želja i hitnosti selidbe;
 • Pakovanje stvari i zaštitu posebnim zaštitnim materijalima;
 • Pripremu za transport i utovar;
 • Pribavljanje neophodne carinske dokumentacije za sve vidove specijalnih tereta i kućnih ljubimaca;
 • Transport željenim ili predloženim transportnim sredstvom;
 • Istovar i montiranje na dogovorenoj adresi;
 • Odnošenje viška stvari i skladištenje nepotrebnih stvari;
 • Dodatno osiguranje i praćenje pošiljke putem satelita;

Opciono se možete odlučiti samo za neku od ponuđenih usluga, a mi u svakom slučaju svojim klijentima prilikom potpisivanja ugovora dajemo i garanciju da će medjunarodna selidba u Rumuniju biti obavljena u skladu sa dogovorom, kao i da ćemo klijentu nadoknaditi štetu u slučaju oštećenja selidbenih stvari.

Vršimo svakodnevni transport robe u Rumuniju drumskim saobraćajem.
 

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback