PozoviUpit

Selidbe Monako

Agencija za selidbe Monako

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligur

Najveći deo prihoda Monako dobija od turizma, a ekonomski razvoj Monaka je započeo s otvaranjem kazina u Monte Karlu i povezivanjem železnice sa Parizom. Od tada blaga klima Monaka, izvanredan pejzaž i ustanove za kockanje privlače brojne turiste, naročito bogate i poznate.U Monaku vlada topla mediteranska klima koja je pod uticajem okeanske i vlažne suptropske klime. Kao rezultat toga, leta su topla i suva, a zime blage i uglavnom kišovite.Ukoliko to niste znali, Monako je mesto gde se godišnje održava takmičenje formula poznato kao Monako Gran Pri.

 

Ipak, ono što je Princa Rainiera definitivno približilo masama jest ženidba s Grace Kelly, hollywoodskom heroinom i jednom od najvećih glumica ikad. Vjenčanje je bilo glamurozno, s gostima poput Caryja GrantaAristotela OnassisaAve Gardner i mnogih drugih osoba iz svijeta zabave i politike. Zanimljivo je da je nakon vjenčanja održano primanje za sve građane Monaka, na kojem su imali priliku upoznati se i rukovati s novom princezom.Grace je nesretno preminula 1982. u prometnoj nesreći, a svijet su obišle slike shrvanog Rainiera.Ostavština Grace Kelly je bogata. Zapravo je ona najzaslužnija za izgradnju imidža Monaka kao luksuznog odredišta, igrališta za bogate i slavne, a taj imidž se do danas samo dodatno učvrstio.Preuzeto sa :putovnica.net/odredista/monako/monako-monte-carlo

Ako se Monako ne spominje u kontekstu glamura, onda će se vjerojatno pričati o sportu. Kneževina je domaćin jednom od najcjenjenijih teniskih turnira, koji je zanimljiv po tome da se zapravo održava na teritoriju Francuske. No, kneževina je svakako najčuvenija po utrci Formule 1 i možemo slobodno reći da Formula 1 ne bi bila to što je bez utrke uskim ulicama Monaka. Ljubitelji najbržeg sporta znaju svaki zavoj, a zaista je poseban doživljaj vidjeti ih uživo, prošetati se uglovima kojima su jurili velikani poput FangiaSenneProstaili Schumachera.

Monako je i dom jednom od najuspješnijih francuskih nogometnih klubova, na obližnjim brdima vozi se reli u sklopu svjetskog kupa, a posjeduje i golf klub.

E da, još je jedna priča vezana uz sport i ovu državicu. Mnogi svjetski, pa tako i naši sportaši, imaju prijavljeno boravište u Monte Carlu. Razlog tome je, naravno, manji porez, ali je manje poznato da su tu taktiku za privlačenje doseljenika vladari na istom području koristili još u 13. stoljeću!

 

 

 


Za sve dodatne informacije, pozovite +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas .Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe –  Mooving Serbia ,ili pogledajte nase ostale usluge klikom na  selidbe-beocontrol.rs/usluge.

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback