PozoviUpit

Selidbe Letonija

Selidbe Letonija

selidbe letonijaSve intenzivnija saradnja između zemalja članica Evropske unije povećala je mobilnost ljudi i broj selidbi u inostranstvo između ovih država pa naša agencija za selidbe od nedavno organizuje i selidbe za Letoniju i sve njene gradove u unutrašnjosti i onih na obali mora. Bilo da se selite u Rigu ili neki od drugih gradova, zbog posla ili sa porodicom, mi smo tu da vam pomognemo oko selidbe ili pružimo kompletnu uslugu selidbe po sistemu ’’ključ u ruke’’.

Šta podrazumeva usluga medjunarodne selidbe u Letoniju?

Kompletna medjunarodna selidba obuhvata pripremu selidbe u inostranstvo, pakovanje svih stvari, obeležavanje kutija, prenos kompletnog nameštaja i specijalnih tereta u vozila, prevoz i uređivanje neophodne carinske dokumentacije za unos stvari u Letoniju i iznošenje iz vozila. Naš tim pobrinuće se i za raspakivane stvari, tako da svaka od stvari stoji na svom starom mestu i u vašem novom stanu.

U roku od tri sata nakon vašeg poziva naši radnici će doći na vašu adresu, zajedno sa vama napraviti spisak svih stvari i napraviti besplatnu procenu selidbe do Letonije. Ukoliko vam odgovaraju krajnji uslovi selidbe u inostranstvo, vozila Beocontrola sa našim radnicima biće spremna da na put Letonije krenu u roku od 24 sata. Samo par dana nakon vašeg poziva neophodno je da organizujemo kompletnu medjunarodnu selidbu do Letonije, bez obzira da li je reč o selidbi poslovnog prostora, vaše porodične kuće ili porodičnog imanja.

To nisu i jedine vrste međunarodnih selidbi koje vršimo. Tokom svoje desetogodišnje prakse organizovanja različitih međunarodnih selidbi specijalizovali smo se i u organizaciji diplomatskih selidbi, selidbi kancelarijskog nameštaja, selidbi kućnih ljubimaca, selidbi specijalnih predmeta (kase, klaviri, sefovi itd.)

SŠta treba znati ukoliko planirate medjunarodnu selidbu u Letoniju

  • Da biste se doselili u Letoniju neophodno je da imate neku od boravišnih dozvola. Boravišne dozvole u Letoniji kao i u drugim zemljama dobijaju na osnovu različitih kriterijuma (škola, posao, brak…), i za nju se aplicira u lokalnoj kancelariji u zemlji iz koje dolazite. Nakon dolaska u Letoniju neophodno je prijaviti vaš dolazak u policiji.
  • Ovi uslovi važe za građane izvan Evropske unije, dok svi ostali evropski državljani mogu nesmetano da borave i rade u Letoniji samo na osnovu važeće lične karte.
  • I u Letoniji kao i u svakoj drugoj zemlji možete imati račun u banci iako ste strani državljanin sa boravišnom dozvolom. Neophodno je imati odgovarajući identifikacioni dokument i budite spremni da vam neke traže depozit prilikom otvaranja računa.
  • Takođe proverite neke od međunarodnih banki (na primer Nordea), jer bi one trebalo da budu manje striktne prema nerezidentima.
  • Ukoliko ste se doselili u Letoniju, a trenutni nemate posla ili potvrdu za školovanje, neophodno će biti da sebi uplatite privatno zdravstveno kako bi ovu dozvolu dobili, ali i ostvarili svoja prava na refundaciju troškova lečenja.

Naše usluge uključuju i transport robe u Letoniju svim vrstama saobraćaja. Garantujemo najbolje cene uz vrhunsku uslugu.
 

Paste your AdWords Remarketing code here
Feedback