PozoviUpit

Selidbe Saudijska Arabija

Selidbe Saudijska Arabija

selidbe saudijska arabijaKraljevina Saudijska Arabija je pustinjska zemlja, kolevka islamističke religije sa velikim verskim centrima Mekom i Medinom i najveći svetski izvoznik nafte. Za većinu ljudi sa zapada, medjunarodna selidba u jednu od najkonzervativnijih zemalja Bliskog istoka, odlična je šansa za karijeru, za visoke plate koje se ne oporezuju, ali i veliki izazov koji se ogleda u religijskim i kulturološkim razlikama.

 

Bez obzira da li planirate preseljenje u Saudijsku Arabiju na kraći ili duži vremenski period, kompanija Beocontrol je tu da Vam pomogne. Nudimo Vam najekonomičnija rešenja u zavisnosti od toga da li planirate selidbu u inostranstvo stambenog, poslovnog prostora ili diplomatsku međunarodnu selidbu. Sve varijante medjunarodnih selidbi obavljamo u skladu sa Vašim željama po principu „ključ u ruke” ili „od vrata do vrata”. Iste opcije i mogućnosti na raspolaganju su Vam kada planirate povratak iz Saudijske Arabije u bilo koje drugo mesto na svetu.

Opremljeni smo za prekookeanski prevoz čitavog Vašeg pokućstva, pokretne imovine, antikvarnog nameštaja i kućnih ljubimaca. Garantujemo Vam diskreciju, poštovanje dogovorenih rokova i profesionalizam u obavljanju svih aktivnosti koje uključuju pribavljanje različitih vrsta dozvola i regulisanje carinske procedure. Nudimo Vam odnošenje nepotrebnih stvari, naša skladišta pod stalnim video nadzorom, kao i usluge spremanja i čišćenja svih vrsta objekata.

Šta bi trebalo da znate pre medjunarodne selidbe u Saudijsku Arabiju?

Poslodavac će Vam pomoći da pronađete odgovarajući smeštaj, a naša agencija za selidbe i transport da se što bolje organizujete i na vreme isplanirate sve korake medjunarodne selidbe.

Najpopularnije su dve osnovne vrste smeštaja, od kojih se prvi odvija u nekoj vrsti dobro osiguranih „kampova” koji su tolerantni prema strancima. Druga mogućnost je samostalno iznajmljivanje kuće, što je primereno muškarcima, za razliku od prve varijante koja se preporučuje porodicama i ženama koje dolaze bez muške pratnje.

Stranci mogu koristiti vozačke dozvole izdate u Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, a u pojedinim slučajevima i međunarodnu vozačku dozvolu, ali ne duže od tri meseca. Posle inicijalnog perioda, kada dobijete boravišnu i radnu dozvolu – Iqama, možete voziti uz saudijsku dozvolu, dok je ženama vožnja najstrože zabranjena pod bilo kojim okolnostima.

Zdravstveni sistem je na visokom nivou i sve usluge mogu se dobiti u kratkom vremenskom periodu, u državnim i luksuznim privatnim klinikama.

Svaka kulturna aktivnost prožeta je pravilima kurana, muzika i ples dominantno oslikavaju ondašnji život, ali je odlazak u bioskop i dalje retkost. Sva vrsta literature strogo je cenzurisana.

Mogućnost za kućnu posetu nekoj lokalnoj porodici veoma je mala i odnosi se samo na muškarce. Javno proklamovanje bilo koje druge religije osim islama, najstrože je zabranjeno. Postoje odvojeno organizovane aktivnosti za parove i osobe koje dolaze same. Bez obzira na nacionalnu pripadnost ženama se preporučuje odevanje tradicionalne „abaje”.

Radno vreme prodavnica, kao i sve dnevne aktivnosti stanovništva podređene su molitvama koje se odvijaju više puta u toku dana.

Zakon i stroge kazne u Saudijskoj Arabiji važe i za strance kada je u pitanju moral, odnosi sa suprotnim polom, jelo, piće i način odevanja, što će Vas pratiti ako se selite i u druge zemlje Bliskog istoka.

[messagebox type=”info” ] Nudimo najbolje uslove i najpovoljnije cene za transport robe u Saudijsku Arabiju svim vidovima saobraćaja. Pozovite naše agente na 011 210 60 00 ili pošaljite upit na transport@beocontrol.com