PozoviUpit

Selidbe Katar

Selidbe Katar

selidbe katar bliski istokMedjunarodna selidba u bilo koju od zemalja Bliskog istoka zahteva detaljnu pripremu i upoznavanje sa svim specifičnostima ove oblasti. Našim klijentima možemo da ponudimo kompletnu uslugu selidbi u Katar kako stambenih tako i poslovnih prostora po najboljim cenama i u najkraćem roku.

Pružamo podršku prilikom pribavljanja nephodne dokumentacije, dozvola i carinske procedure sa ciljem da Vaša selidba protekne bez stresa i problema.

Šta trebate da znate pre medjunarodne selidbe u Katar

Medjunarodna selidba u Katar kao i u ostale zemlje Bliskog istoka zavisi od Vaše nacionalnosti, razloga ulaska i dužine boravka. Na osnovu sadašnjeg zakona strani državljani ne mogu dobiti stalno katarsko državljanstvo (permanent residency). Možete aplicirati za tri tipa vize – Work Residence Permit, Family Residence Visa I Real Estate Visa koje važe između tri i pet godina, nakon čega se moraju obnoviti. Planirajte vreme za prikupljanje ličnih dokumenata i obezbedite njihovo prevođenje na engleski jezik. Pre nego što se odlučite da Vašeg kućnog ljubimca povedete sa sobom, treba znati da je Kataru zabranjeno izvođenje pasa u parkove, kao i da se u mnogim iznajmljenim stanovima ne dozvoljava držanje životinja.

Ukoliko se opredelite za usluge agencije Beocontrol, pribavljanje svih dozvola i potvrda za uvoz i posedovanje stvari, a naročito specijalnih tereta i skupih antikviteta naša je briga.

Osnovne informacije o Kataru

Prihodi od prodaje nafte omogućili su povećanje životnog standarda i uvođenje socijalne države nalik na one u Evropi. Iako veliki deo radne snage u Kataru čine emigranti, s obzirom na specifične zakone koje diktira islamistička religija, strancima se preporučuje blagovremeno obaveštenje o svim važećim normama ponašanja.

Koristite pogodnosti telekomunikacionog servisa VOIP (Voice over Internet Protocol) preko koga možete telefonirati, a uštedeti novac, kao i međunarodno on-line bankarstvo sa kojim jednostavnije možete praviti novčane transfere. Kao vozač sa sobom nosite međunarodnu vozačku dozvolu (IDP/L), pored one izdatu u Kataru.

Ako kao i većina stranaca iznajmljuje kuću ili stan u Kataru, možete ga opremiti nameštajem koji ćete kupiti u brojnim radnjama ili na rasprodajama, a možda ćete baš poželeti i da ponesete svoje pokućstvo od koga ne želite da se odvajate. Sa opcijama “ključ u ruke” i “od vrata do vrata” međunarodna selidba u Katar i ostale zemlje azijskog kontinenta organizovana je po Vašoj meri sa Beocontrolom, kao profesionalnom agencijom za sve vrste međunarodnih selidbi. Na raspolaganju Vam je ceo spektar osnovnih standardizovanih usluga – medjunarodna selidba stambenog i poslovnog prostora, međunarodna selidba antikviteta i kućnih ljubimaca, kao i diplomatska medjunarodna selidba.

ODLAZAK IZ KATARA

Kada planirate medjunarodnu selidbu iz Katara na neku drugu destinaciju preduzmite korake koji zahtevaju planiranje vremenskog rasporeda i određenu proceduru. Za izlaznu dozvolu prvo se morate prijaviti lično u MOI Passports and Airport Security Department ili on-line preko zvaničnog sajta Ministarstva unutrašnjih poslova Katara. Pogasite sve bankovne račune i kreditne kartice, podmirite svoja dugovanja ili ćete automatski biti zaustavljeni na granici. Važno je da otkažete usluge Kompaniji za snabdevanje vodom i električnom energijom da ne biste plaćali zateznu kamatu. Neophodno je da kontaktirate svog provajdera za telekomunikacione usluge, zatražite konačni obračun troškova i otkažete dalje usluge, kao i da ugovorite tačan termin za gašenje svih polisa osiguranja.

Beocontrol je uz Vas i kada napuštajući Katar menjate mesto boravka bilo gde u svetu. Nudimo Vam demontažu i pakovanje nameštaja, skladištenje i odnošenje nepotrebnih stvari, čišćenje stambenog i poslovnog prostora, organizaciju prevoza i transporta, kao i brojne druge usluge sa kojima će Vas naše ljubazno osoblje upoznati.

[messagebox type=”info” ] Stojimo vam na raspolaganju za sve vrste transporta robe u Katar pod najpovoljnijim uslovima i za najkraće vreme. Kontaktirajte nekog od naših agenata na 011 210 60 00 ili mejlom na transport@beocontrol.com