PozoviUpit

Selidbe Južna Koreja

Selidbe Južna Koreja

selidbe-juzna-korejaPotencijalnim klijentima uvek savetujemo da za međunarodne selidbe kao što su selidbe u Južnu Koreju, sve poslove obave na jednom mestu čime će uštedeti svoje vreme i značajno smanjiti troškove. Agencija za selidbe Beocontrol raspolaže svim potrebnim dozvolama i sertifikatima za međunarodni transport robe, sa velikim iskustvom na graničnim prelazima.

 

 

Obavićemo pakovanje, utovar i istovar zajedno sa neophodnom montažom i demontažom Vaših stvari uz garanciju. Bez obzira da li je u pitanju medjunarodna selidba za fizička lica (stambeni prostor), medjunarodna selidba firmi, kancelarija ili diplomatska selidba u inostranstvo, naš tim agenata, pakera i montažera je tu da Vam pomogne da se u najkraćem roku smestite na izabranu lokaciju.

Pružamo sve špediterske usluge i nudimo kompletnu asistenciju prilikom carinjenja robe, čime se izbegavaju dodatni troškovi ili eventualno kršenje zakonskih procedura, činjenje carinskih prekršaja i krivična odgovornost. Za medjunarodnu selidbu kućnih ljubimaca obezbedili smo pribavljanje neophodnih veterinarskih potvrda o imunizaciji, prevoz u transportnim kutijama, obavljanje carinskih i transportnih formalnosti, kao i preuzimanje Vašeg ljubimca na odredištu. Za Vašu robu preporučujemo usluge avio transporta po principu „od vrata do vrata”, kao i zbirni kontejnerski transport čime ćete značajno uštedeti novac.

Nudimo Vam mogućnost izbora profesionalnog načina medjunarodne selidbe sa opcijama „od vrata do vrata” i „ključ u ruke”. Prva opcija se odnosi na transport vaših stvari od početne do krajnje destinacije. Druga opcija predstavlja kompletnu uslugu – na ovaj način preuzećemo sve Vaše stvari, zapakovati ih, rešiti carinsku dokumentaciju, prevesti ih i raspakovati u skladu sa Vašim zahtevima.

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, medjunarodnu selidbu u Južnu Koreju obavljamo u dogovoru sa Vama u najkraćem mogućem roku, planski i efikasno, kao i u sve druge zemlje azijskog kontinenta. Savetujemo Vam da pogledate neke od informacija koje Vam mogu pomoći u boljoj i bržoj organizaciji Vašeg transfera.

ULAZAK U REPUBLIKU KOREJU

Svaki boravak duži od 90 dana zahteva vađenje vize u diplomatskom predstavništvu Republike Koreje za šta nisu potrebne potvrde o vakcinaciji, niti zdravstveno osiguranje, što je neophodno za neke druge zemlje azijskog kontinenta. Nov sistem biometrijske pogranične kontrole uveden je na svim graničnim prelazima, čemu ne podležu diplomate i osobe mlađe od 17 godina. Odskora se primenjuje i strog sistem kontrole sprejeva, tečnosti i gelova sredstvima za detekciju eksploziva na međunarodnom aerodromu Inčon-Seul.

SAOBRAĆAJ I BEZBEDNOST

Sa 9 međunarodnih aerodroma, Koreja je avionski povezana sa svakim većim gradom u svetu. Saobraćajni propisi u drumskom saobraćaju identični su evropskim, a kazne za prekršaje izuzetno su visoke. Savetuje se izbegavanje boravka u pograničnom području (demilitarizovana zona), koju nije moguće preći kopnenim putem.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA I NOVAC

Preporučuje se putno osiguranje, jer su cene zdravstvenih usluga izuzetno visoke. Telefon za hitnu medicinsku pomoć otvoren je 24 časa, a sve savete dobićete besplatno, dok je strancima na raspolaganju i hitni medicinski informativni centar. Plaćanje je moguće isključivo u nacionalnoj valuti – vonima, a radno vreme banaka je od 9-16 časova. Važe i sve međunarodne platne kartice izdate u Republici Srbiji. Zbog tendencije jačanja vona, korisno je pre polaska proveriti tekući devizni kurs.