PozoviUpit

Selidbe Emirati, Dubai

Selidbe Emirati, Dubai -Beograd

selidbe dubai, emirati, bliski istokFederacija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa najvećim centrom Dubaijem, dugo godina važi za jednu od najatraktivnijih, ali i najskupljih turističkih destinacija. Kao mesto za život i rad pruža obilje mogućnosti, jer su godišnji prihodi po glavi stanovnika veći nego bilo gde drugde u svetu. Odnedavno u Emiratima je otvorena Ambasada Republike Srbije.

Za medjunarodnu selidbu u Dubai, Abu Dabi ili neki drugi deo Ujedinjenih Arapskih Emirata firma Beocontrol nudi sve vrste kombinovanog i direktnog prevoza robe, organizaciju kontejnerskog transporta, kao i kompletnu logistiku do luka i avionskih centara. Sa GPS sistemom satelitskog praćenja, možete nadgledati put Vaše pošiljke, od utovara do isporuke na krajnju destinaciju. Uz saradnju sa našom agencijom koja pruža mogućnost kompletne pripreme, organizacije transporta i obavljanje carinske dokumentacije, možete poneti dragocenosti i dela od umetničke vrednosti uz najveću moguću diskreciju.

Našim klijentima stojimo na raspolaganju 24 sata za sve vrste međunarodnih selidbi na Bliski istok, u bilo koju zemlju, pod najpovoljnijim uslovima.

Kratkoročno i dugoročno skladištenje kućnog sadržaja i kancelarijskog materijala u našem magacinskom prostoru pod video nadzorom je tokom 24 sata. Specijalizovani smo za diplomatske selidbe stranih državljana i predstavništava koje obavljamo planirajući svaki korak, čime se potencijalni rizici svode na minimum. Kada se jednom opredelite za varijante “od vrata do vrata” ili “ključ u ruke” sve ostalo je naša briga. U prvom slučaju obavljamo prevoz stvari od početne do krajnje lokacije a u drugom slučaju pružamo kompletnu uslogu transporta, pakovanja, zaštite, kao i podrške pri carinskoj proceduri.

DOLAZAK U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE

Srpski državljani za ulazak u Emirate vizu nabavljaju u Ambasadi U.A.E. u Briselu ili Rimu. Uz zahtev za izdavanje vize treba priložiti pasoš i fotografiju, dok polisa zdravstvenog osiguranja nije potrebna.

Carinska procedura je brza i efikasna, a unošenje i iznošenje stranih valuta dozvoljeno u neograničenom iznosu. Zabranjen je sav štampani, audio i video materijala za koji se proceni da vređa muslimansku veru. Prikupljanje dozvola za medjunarodnu selidbu kućnih ljubimaca, izvoz knjiga, umetničkih slika i nameštaja možete prepustiti našem osoblju koje je obučeno za kompletnu organizaciju selidbi u inostranstvo na Bliski istok.

PUTNE MREŽE

Svi delovi Emirata povezani su autoputevima, a saobraćaj u Dubaiju odvija se po najvišim svetskim standardima. Iznajmljeno vozilo iz Rent-a-car-a može se koristiti uz međunarodnu vozačku dozvolu izdatu u Srbiji. Za vožnju sopstvenog vozila dobija se posebna emiratska vozačka dozvola. Železničke linije ne postoje, ali je međunarodni avio saobraćaj izuzetno pouzdan. Odatle će agenti Beocontrola pratiti prispeće Vaših pošiljki i usmeriti ih na željenu adresu, bez obzira na udaljenost.

BANKE I ZDRAVSTVENI SISTEM

Sa Karticama naših banaka Visa Electron i Master Card mogu se plaćati sve vrste usluga i podizati novac sa automata u Dubaiju i drugim većim gradovima. Radno vreme je dvokratno, petak se smatra danom za odmor, a subota neradnim danom.

Vrednost lokalne valute (dirham) varira u odnosu na međunarodno tržište. Možete koristiti odlično organizovanu zdravstvenu zaštitu preko government health card-a, ili se obratiti za uslugu najmodernije opremljenim privatnim klinikama.

PRAVILA PONAŠANJA

Emirati su muslimanska zemlja sa veoma jakom tradicijom u kojoj pravila i norme ponašanja važe i za strane državljane. Njihovo nepoštovanje sankcioniše se visokim novčanim ili zatvorskim kaznama. Odevanje mora biti prikladno, tokom ramazanskog posta zabranjeno je konzumiranje hrane na javnim mestima, a alkohol se može popiti samo u lokalima sa odgovarajućom licencom. Zakonom je propisana nulta količina alkohola u krvi tokom vožnje. Svaki prekršaj kažnjava se boravkom u zatvoru u trajanju od sedam dana i deportacijom iz zemlje.