PozoviUpit

Selidbe Virdžinija

Agencija za selidbe Virgzinija

Virdžinija (engl. Virginia), zvanično Komonvelt Virdžinija (engl. Commonwealth of Virginia), savezna je država SAD. Poznata je i kao Stari dominion(engl. Old Dominion) s obzirom da je nekada bila engleski dominion. Takođe, Virdžiniju zovu i Majkom predsednika (engl. Mother of Presidents) jer je u njoj rođeno više predsednika SAD nego u bilo kojoj drugoj saveznoj državi. Glavni grad je Ričmond, dok je Virdžinija Bič najveći grad a Okrug Ferfaks ima najviše stanovnika. Procena je da je u 2013. u Virdžiniji živelo nešto više od 8,2 miliona stanovnika.
Istorija ove oblasti počela je sa nekoliko domorodačkih zajednica, među kojima se isticao narod Povatan. Koloniju Virdžiniju je 1607. uspostavila Londonska kompanija (engl. London Company) kao prvu trajnu englesku naseobinu u Novom svetu. Robovska radna snaga i zemlja stečena raseljavanjem domorodačkog stanovništva imali su značajnu ulogu na početku razvoja kolonije. Virdžinija je bila jedna od trinaest kolonija u Američkoj revoluciji, dok je tokom Američkog građanskog rata bila na strani Konfederacije. Tokom građanskog rata severozapadni okruzi su se odvojili i formirali su Zapadnu Virdžiniju. Generalna skupština Virdžinije (engl. Virginia General Assembly) najstarije je zakonodavno telo u Novom svetu.

 

 Agencija za selidbe Virdžinija

 

Privreda Virdžinije je veoma razgranata: poljoprivreda je najrazvijenija u dolini Šenandoa; federalne agencije, među kojima su i sedišta Ministarstva odbrane i Centralne obaveštajne agencije, smeštene su u severenom delu države; a vojni kompleksi su u Hampton Roudsu, gde je i sedište najveće morske luke u Virdžiniji. Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka poljoprivredu je zamenila industrija kao glavna privredna grana u Virdžiniji, da bi 2002. kompjuterski čipovi postali glavni izvozni proizvod ove savezne države SAD.žinija se prostire na površini od 110.785 km², što je čini trideset petom saveznom državom SAD po veličini.[5] Prema severu i istoku se graniči sa Merilendom i Distriktom Kolumbija; prema istoku izlazi na Atlantski okean; prema jugu se graniči sa Severnom Karolinom i Tenesijem; prema zapadu se graniči sa Kentakijem; i prema severu i zapadu se graniči sa Zapadnom Virdžinijom. Granicu sa Merilendom i Distriktom Kolumbija uglavnom čini reka Potomak.[6] Južna granica Virdžinije je definisana na 36°30′ severne geografske širine


Za sve dodatne informacije, pozovite centralu Beograd +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia. ili pogledajte nase ostale usluge klikom na selidbe-beocontrol.rs/usluge.