PozoviUpit

Selidbe Vajoming

Agencija za selidbe Vajoming

Vajoming (engl. Wyoming), savezna je država SAD, koja se nalazi u njenom severnom delu. Površina Vajominga je 253.348 km², a broj stanovnika po popisu iz 2008. je 532.668. Glavni grad je Šajen.ajoming se nalazi između 41 i 45 stepena SGŠ i između 104°3′ i 111°3′ ZGD. Vajoming je tako, pored Kolorada i Jute, jedna od tri savezne države čije se granice u potpunosti poklapaju sa linijama geografske širine i dužine. Takođe, Vajoming je, pored Kolorada, jedina savezna država SAD koja ima u potpunosti pravougaoni oblik. Vajoming se prema severu graniči sa Montanom, prema istoku sa Južnom Dakotom i Nebraskom, prema jugu sa Koloradom, prema jugozapadu sa Jutom i prema zapadu sa Ajdahom. Vajoming se prostire na 253.348 km². Deseta je po veličini savezna država SAD i sastoji se od 23 okruga. To su: Big HornVestonVošakiGošenJuintaKarbonKembelKonversKrukLaramiLinkolnNajobraraNejtronaOlbaniParkPlatSabletSvitvoterTitonFrimontHot SpringsDžonson i Šeridan.

 

Agencija za selidbe Vajoming

 

Velika ravnica se dodiruje sa Stenovitim planinama u Vajomingu. Vajoming je uglavnom visoravan ispresecana brojnim planinskim vencima. Nadmorska visina se kreće od 4207 metara, visina Ganetovog vrha, do 953 metra u dolini reke Bel Fuš na severoistoku države. Na severozapadu Vajominga se nalaze planinski venci Absaroka, Oul Krik, Gro Vent, Vind River i Titon. Na severu su smeštene planine Big Horn, na severoistoku Blek Hil, dok se u južnom delu države nalaze planine Sijera Madre, Larami i Snežne planine. Snežne planine su nastavak Stenovitih planina. Planinski venac Vind River ima više od 40 planinskih vrhova viših od 4000 metara, jedan od njih je i Ganetov vrh (engl. Gannett Peak) koji je ujedno i najviši vrh u državi.
Planinski venac Titon je dugačak oko 80 kilometara, a delom se nalazi i u nacionalnom parku Grand Titon. Na području nacionalnog parka je i vrh Grand Titon, drugi po visini u Vajomingu. Granica rečnih slivova ide od severa prema jugu preko središnjeg dela države. Reke istočno od razvođa pripadaju basenu reke Misuri koja otiče u Meksičko more. Tu spadaju reke Nort Plat, Vind, Big Horn i Jeloustoun. Reka Snejk, koja protiče severozapadom Vajominga, uliva se u Kolumbiju, dok se Zelena reka uliva u Kolorado. Ove dve reke pripadaju Pacifičkom slivu.


Za sve dodatne informacije, pozovite centralu Beograd +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia. ili pogledajte nase ostale usluge klikom na selidbe-beocontrol.rs/usluge.