PozoviUpit

Selidbe Pensilvanija

Agencija za selidbe Pensilvanija

 

Pensilvanija (engl. Pennsylvania), zvanično Komnovelt Pensilvanija (engl. Commonwealth of Pennsylvania), savezna je država Sjedinjenih Američkih Država. Nalazi se u regionima Velikih jezera, Severoistoka i Srednjeg Atlantika. Graniči sa sa Delaverom na jugoistoku, Merilendom na jugu, Zapadnom Virdžinijom na jugozapadu, Ohajom na zapadu, jezerima Iri i Ontario koji čine granicu sa Kanadom na severozapadu, Njujorkom na severu i Nju Džerzijem na istoku. Planine Apalači se prostiru duž cele države. Po podacima iz 2008. Pensilvanija je imala 12.448.279 stanovnika. Pensilvanija je na 33. mestu po veličini, na 6. mestu po broju stanovnika i na 9. mestu po gustini naseljenosti među 50 saveznih država. Glavni grad je Harisburg, a najveći grad je Filadelfija. Ostali veći gradovi su Pitsburg, Alentaun i Iri. Pensilvanija je 33. država po veličini u Sjedinjenim Državama. Njene granice su Mejson—Diksonova linija na jugu, Krug od dvanaest milja tačno na granici sa Delaverom, reka Delaver na istoku.Pensilvanija se graniči sa 6 drugih država, a to su: Njujork na zapadu, Nju Džerzi na istoku, Delaver i Merilend na jugoistoku, Zapadna Virdžinija na jugozapadu i Ohajo na zapadu.Ona ima gradove: RedingLebanon i Lankaster na jugoistoku, Pitsburg na jugozapadu, tri grada AlentaunBetlehem i Iston u centru (inače poznat kao Lehigh Valley).

Agencija za selidbe Pensilvanija

Pensilvanija ima raznovrsnu klimu, iako cela država ima hladne zime i vlažna leta.

Veći deo Filadelfije ima neke karakteristike vlažne suptropske klime, pa prekriva veliki deo Delavera i Merilenda na jugu.

Kretanjem ka planinskoj unutrašnjosti države, klima postaje hladnija, broj oblačnih dana se povećava. Zapadne oblasti države, posebno lokacije blizu jezera Iri, može da primi više od 250 cm padavina godišnje. Pensilvanija mo+e biti predmet vremenskih nepogoda od proleča do leti u jesen.


Za sve dodatne informacije, pozovite centralu Beograd +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia. ili pogledajte nase ostale usluge klikom na selidbe-beocontrol.rs/usluge.