PozoviUpit

Selidbe Oregon

Agencija za selidbe Oregon

Oregon je američka savezna država na pacifičkom sjeverozapadu te zemlje. Na zapadu je omeđen s Tihim okeanom, sjeverno saveznom državom Washington, na istoku saveznom državom Idaho, a na jugu saveznim državama California i Nevada. Njegova sjeverna granica se dobrim dijelom pruža duž rijeke Columbia, a na istoku je to slučaj sa rijekom Snake. Jedna je od tri kontinentalne savezne države sa izlazom na Pacifik.

Dva planinska lanca koji se protežu linijom sjever-jug, Obalne Pacifičke planine (Pacific Coast Range) i Kaskadne planine (Cascade Mountain Range), okružuju dolinu Willamette, jedan od najobrađenijih i poljoprivredno najproduktivnijih regiona u svijetu.Zemljište Oregona je jedno od najraznolikijih u SAD-u. Država je dobro poznata po svojim ravnim, gustim šumama i liniji obale duž Pacifika. Pored toga tu su još i prerije i pustinje koje pokrivaju skoro polovinu države na istoku i sjeveru. Ovo je i jedno od nekoliko mjesta na sjevernoj hemisferi gdje je moguće skijanje, sa obezbijeđenom uslugom ski liftova, tokom cijele godine.Broj stanovnika, prema popisu stanovništva iz 2000. godine, iznosio je 3.421.399 što je povećanje od 20,4% u odnosu na 1990. godinu. Institucije nadležne za popis smatraju da je broj stanovnika u 2004. godini dosegao brojku od otprilike 3.594.600 osoba.

 

Agencija za selidbe Oregon

Prosječna zimska temperatura iznosi oko -2-5 stepeni, a ljeti od 6-8 stepeni. U države se nalaze indijanski rezervati Šešona. Naseljena je oko 1870 god. Klima je na jugu stepska, usko primorje je okeanska a većina je planinska. Najveći vrh je Mount Hood sa 3429 m nadmorske visine. Značajne industrije u saveznoj državi su prehrambena, ribna, drvo, celuloza, dok se od rudnih blaga može pronaći nikl i azbest. Poljoprivreda je srednje razvijena zbog klimatskih uslova.

Zakonski, ova zemlja je, po pitanju kanabisa, u istoj ravni sa Koloradom i Vašingtonom. Dispanzeri su od jutra otvoreni i započeli prodaju marihuane u različitim oblicima: biljka, cvet, ulje, osušeni list…

Oko 400 ljudi je uoči prvog oktobra čekalo u redu ispred dispanzera “Shango” blizu portlandskog aerodroma, bukvalno gledajući na sat i iščekivalo minut posle ponoći, kada je zakonska promena stupila na snagu.

Kao što već znamo, zakon o legalizaciji marihuane je predat “na overavanje”skupštini Aljaske još u februaru.  Međutim, vlada i dalje “radi na detaljima”.


Za sve dodatne informacije, pozovite centralu Beograd +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia. ili pogledajte nase ostale usluge klikom na selidbe-beocontrol.rs/usluge.