PozoviUpit

Selidbe Novi Meksiko

Agencija za selidbe Novi Meksiko

Novi Meksiko je vekovima bio naseljen narodima američkih urođenika, a osim toga je bio deo španskog carskog vicekraljevstva Nove Španije, deo Meksika, i teritorija SAD. Među saveznim državama SAD, Novi Meksiko ima najveći procenat hispano populacije koju čine potomci španskih kolonista i skoriji imiranti iz Latinske Amerike. Takođe ima i drugi najveći procenat populacije američkih urođenika (posle Aljaske) i peti najveći ukupan broj američkih urođenika (posle Kalifornije, Oklahome, Arizone, i Teksasa.Plemenska populacija se sastoji uglavnom od pripadnika Navaho i Pueblo. Posledica toga je da su demografija i kultura Novog Meksika jedinstveni zbog jakih urođeničkih i hispano uticaja. Na zastavi Novog Meksika se nalaze crvena i zlatna boja, što predstavlja Španiju, kao i simbol Zia, drevni urođenički simbol za Sunce.

 

Klima Novog Meksika je polu suva iako postoje oblasti gde je zastupljena kontinentalna i planinska klima i to je oblast gde preovladavaju planine i pustinje. Prosečna količina padavina iznosi 350mm godišnje. Temperature se kreću od 18 °C na jugoistoku do 4 °C na severu. Tokom letnjih dana prosečna dnevna temperatura iznosi 38 °C. Najviša zabeležena temperatura iznosila je 50 °C, a najniža −46 °C.Prvi naseljenici Novog Meksika bili su Paleo-Indijanci. Posle njih naselili su se američki Indijanci i Anasazi, preci Pueblo naroda. Do vremena kada je došao u kontakt sa Evropom u 16. veku, ovu teritoriju su naseljavali Pueblo narodi i grupe naroda Navaho i Ute. Ime Novi Meksiko je prvi upotrebio Francisko de Ibara koji je istraživao sever Meksika 1563. i tada ga otkrio. Ime je zvanično prihvaćeno kada je Huan de Onjate izabran za prvog guvernera Provincije Novog Meksika 1598. godine.


Za sve dodatne informacije, pozovite centralu Beograd +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia. ili pogledajte nase ostale usluge klikom na selidbe-beocontrol.rs/usluge.