PozoviUpit

Selidbe Aljaska

Agencija za selidbe Aljaska

Aljaska je otkrivena u 18. stoljeću, u drugoj polovici stoljeća tamo su Rusi osnovali prva naselja. Poslije Krimskog rata Rusi su se bojali da će Aljasku osvojiti Amerikanci, pa su počeli pričati da ju je bolje prodati nego izgubiti u ratu. Amerikanci su kupili Louisianu od Francuza, otok Manhatan od Indijanaca, pa je američki ministar vanjskih poslova htio kupiti Aljasku. Ponuda je predana ruskom caru prije građanskog rata 1860. godine, a prodaja je izvršena 7 godina kasnije. 18. listopada 1867. u jednoj vojnoj bazi na istoku Aljaske, spuštena je zastava Carske Rusije, a na jarbol je podignuta zastava SAD, čime je označen prelazak Aljaske u vlasništvo SAD-a. Naime, SAD su kupile milijun i pol četvornih kilometara potpune divljine po cijeni od 4 centa po jedinici, što se kasnije ispostavilo kao jedna od najpametnijih transakcija u povijesti.Agencija za selidbe Aljaska

Agencija za selidbe Aljaska

Tadašnji državni tajnik Wiliam Suard obavio je pregovore o kupovini zemlje, za koju su mnogi smatrali da je zemlja snijega i leda, te su dogovor o transakciji zvali “Suardove ludorije”. Međutim, mudrost iskazana ulaganjem u snijeg i led potvrđena je kada su na Aljasci otkrivene velike zalihe nalazišta naftezemnog plina i ruda. Aljaska je postala 49. država SAD 1959. godine, a tamošnji stanovnici i danas slave 18. listopad kao dan Aljaske. Površina Aljaske iznosi 1.518.775 km2. Na Aljasci živi više od 600.000 ljudi. Glavni grad Aljaske je Juneau.Druga neverovatna stvar koju možete da uradite na Aljasci je da zaista dođete juče. Ako sa ostrva Semisopočni prveslate do Malog Diomeda, možete svoj kalendar da vratite za dan unazad. Šta bi sve studenti dali za ovu mogućnost!Naravno, prvi stanovnici Aljaske su Inuiti, dok su prvi beli naseljenici bili Rusi, koji su osnovali grad Sitku. U ime SAD-a je Aljasku od Rusije otkupio sekretar Vilijam Sjuard po ceni 7,2 miliona dolara. Tada je većina Amerikanaca krivilo Sjuarda, da bi, nakon pronalska zlata, počeli da ga slave. Aljaska je danas najveća, najhladnija, najistočnija, najsevernija i najzapadnija država SAD-a.


Za sve dodatne informacije, pozovite +381 66/114 007 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas .Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe –  Mooving Serbia ,ili pogledajte nase ostale usluge klikom na  selidbe-beocontrol.rs/usluge.