Selidba u trudnoći ne mora da bude stres

Čekanje da se pojavi neko ko će obojiti novim bojama vaš svet, sigurno je najlepši događaj kojem se raduju sve buduće mame i njihove porodice. Turbulentan period od 40 nedelja, ispunjen je brojnim psihofizičkim promenama kroz koji svaka žena prolazi. Ako vam predstoji trenutak selidbe iz sadašnjeg doma u novo prebivalište koji se ne može odgoditi i pomeriti, pokušajte da date svoj doprinos i da se osećate korisnim.

ZDRAVLJE JE NA PRVOM MESTU

Ukoliko se vaša trudnoća odvija normalnim tokom, postoje brojni načini da aktivno učestvujete u selidbi, a da to ne ugrozi vašu bebu. Može se desiti i da ćete po instrukciji lekara morati da mirujete. Oslobodite se utiska da se stvari odvijaju mimo vas i pokušajte da napravite pravi balans između svojih želja i mogućnosti.

BUDITE ORGANIZATOR

Dok se odmarate u krevetu, napravite check listu šta se u koju kutiju pakuje, odredite spisak prioriteta. Ispišite nalepnice, kontaktirajte agenciju za selidbe, postavite sva potrebna pitanja i tražite potrebne informacije i detalje. Tokom celog dana stručnom timu Beocontrola možete se obraditi za sve sugestije i savete. Na raspolaganju Vam je i opcija popunjavanje upita za selidbu koji ćete za kratko vreme popuniti i poslati elektronskom poštom.

PAKUJTE MANJE – UČINIĆETE VIŠE

Ako se osećate dobro, pokušajte sami da pakujete predmete manjih dimenzija, kao što su pribor za ličnu higijenu, neki lakši odevni predmeti, ukrasne sitnice ili nakit. Pravite pauze kada god osetite za to potrebu. Trudite se da se ne preforsirate, opustite se uz omiljenu muziku dok radite i nikada nemojte biti sami u slučaju da stvari krenu naopako. Zbog izmenjene težine i lakšeg gubitka ravnoteže, vodite računa da se ne sapletete o kutije koje ste već spakovali i da ne oborite predmete oko sebe.

NE MORA SVE DANAS

Imajući u vidu dodatnu senzibilnost koju trudnice kao svoje breme nose, ako ne žurite sa preseljenjem, pakujte svaki dan po malo. Sortirajte prvo manje bitno, a predmete koji za vas imaju ličnu vrednost i posebno značenje ostavite za kraj.

OPUSTITE SE UZ PROFESIONALCE

Pored pomoći i podrške porodice komšija i prijatelja, ne ustručavajte se da se obratite profesionalcima koji će vam pomoći da što bezbolnije prođete kroz sve etape selidbe i koji će podeliti sa vama svoje dragoceno iskustvo i umiriti vas. Naši agenti će vam odogovoriti na sva pitanja a selidba se može obaviti u bilo koje doba dana. Selidba u trudnoći ne mora da bude stres ako je uz vas prava agencija sa višegodišnjim iskustvom.

NE PRETERUJTE!

Poznato je da kako se trudnoća bliži završnoj fazi, buduće majke imaju potrebu da „sviju gnezdo”, da sto više poslova završe, jer su svesne da će dolaskom bebe na svet, sva njihova energija biti fokusirana ka jednom cilju. Da bi vaš novi dom zasijao, ne morate se dodatno opterećivati kako ćete sve da postignete. Usluga kompletnog profesionalnog mašinskog i ručnog čišćenja sredstvima visokog kvaliteta samo je mala olakšica koje vam pruža kompanija Beocontrol. Jednom kada se preselite u novi dom, sve će biti lakše. U ovoj situaciji fokusirajte se na sebe i na svoje potrebe i pustite druge vam pomognu.