Gde smo se najviše selili u 2013?

Iako selidba predstavlja veliku obavezu, bez obzira na to da li je u pitanju domaća ili međunarodna selidba, podrška profesionalne agencije za selidbe može dramatično da olakša ceo proces. To je posebno izraženo kod inostranih selidbi gde se, pored operativnih izazova vezanih za pakovanje, montažu/demotažu nameštaja, osiguranja i drugih aktivnosti javlja i pitanje carinske procedure.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu, našim klijentima smo do sada uspešno rešavali sve probleme i nedoumice koje su imali vezane za carinjenje i prevoz različitih stvari ali i kućnih ljubimaca i biljaka.

Pošto nam međunarodne selidbe predstavljaju najveći izazov, uradili smo malu statistiku kako bismo videli gde su se ljudi u 2013. najviše selili. Na uzorku od preko 120 međunarodnih selidbi koje smo izvršili u 2013. godini videli smo neke interesantne podatke:

statistika selidbe

Procentualno najviše selidbi smo imali u zemlje EU (preko 80%) od koji su Austrija, Nemačka i Italija bile odredište za čak 30% selidbi.

Prva zemlja na listi je bila Italija sa 12% ukupno obavljenih selidbi, zatim Austrija sa 10% i Nemačka sa 8%.

Najegzotičnija, a i najdalja lokacija u koju smo vršili selidbu je bio Nepal,  a vredi i spomenuti selidbe u Afriku i to u Najrobi i Keniju.

 

Kao i svake godine, period od januara do marta je najmanjeg intenziteta dok je leto (jun-avgust) tradicionalno najintenzivniji period u kome smo obavili skoro 50% svih selidbi.

Sigurni smo da ćemo i u ovoj godini biti pouzdan partner i podrška svima kojima je potrebna međunarodna selidba.

Naš moto kompanije “Ko se snama seli, taj se veseli” je opravdala svoje značenje.