Top 5 destinacija za život i rad

Svako od nas ima različite prioritete, zahteve i očekivanja koja se tiču najadekvatnijeg ličnog odabira mesta za život, rad, obrazovanje i odgajanje dece. Ako bismo se složili sa pretpostavkom da su neka od najčešćih merila životnog standarda politička i ekonomska stabilnost, adekvatan zdravstveni sistem, visok kvalitet obrazovanja, kulture i javnih usluga, sledećih pet destinacija nude široku paletu mogućnosti što je učinilo da se i u 2014. godini nađu u vrhu najpoželjnijih gradova za život.

1) BEČ

mocart-kugleAustrijska prestonica već godinama zasluženo ne silazi sa trona u svim svetskim anketama. Ekonomska ulaganja ogledaju se pre svega u odličnom zdravstvenom sistemu i otvaranju velikog broja novih radnih mesta. Pored stabilne političke, socijalne i ekonomske klime, Beč hedonistima nudi vrhunsko uživanje u konzumaciji gastronomskih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

 2) CIRIH

svajcarska-cokoladaKosmopolitski centar svojim stanovnicima uliva poverenje u razrađeni bankarski sistem, visoki nivo zdravstvenih usluga i savršeno funkcionisanje javnih institucija. Tramvajski sistem u potpunosti pokriva celo gradsko područje, te vam drugo prevozno sredstvo nije neophodno. Gradu festivala i čokoladnog carstva, nisu odoleli ni najveći svetski umovi poput Alberta Ajnštajna, Tomasa Mana i Karla Junga.

3) OUKLAND

ouklend„Veliki mali grad” (Big Little City) pruža visok životni standard koji se ogleda u skladu i prožimanju prirodnog bogatstva sa razgranatom infrastrukturom modernog svetskog centra. Najveće multinacionalne kompanije otvaraju svoja predstavništva upravo ovde, u jezgru azijsko-pacifičkog tržišta. Po skorašnjim istraživanjima ovde se najlakše pokreće sopstveni posao sa najvećim procentom uspešnosti u tome.

 4) MINHEN

pivoGlavni grad Bavarske, sadržajima bogata turistička destinacija, umetnički centar i dom Oktoberfesta, privlači emigrante iz celog sveta. Nimalo ne čudi da više od petine stanovništva čine stranci, a stopa nataliteta u usponu je u odnosu na druge gradove zapadne Evrope. Kupovna moć je u stalnom je porastu, nivo zdravstvene nege je na najvišem je nivou, kapaciteti za rekreaciju maksimalno su iskorišćeni, politička stabilnost je konstantna, a stopa kriminala značajno umanjena.

5) VANKUVER

hokej„Najzapadniji grad na svetu“ zahvaljujući svom geografskim položaju i simbiozi sa prirodom, idealna je lokacija po savetu ekonomista, urbanista i ekologa. Ukoliko niste ljubitelj bicikla, najudaljenije krajeve grada možete preći metroom za desetak minuta. Posle Olimpijskih igara održanih 2010. godine, usledio je veliki ekonomski uspon Vankuvera koji ga je kotirao veoma visoko u svim svetskim anketama o najlepšim mestima za život na planeti.

 

Ako je neka od ovih destinacija Vaš logičan izbor, zahvaljujući širokoj paleti usluga selidbi, prevoza i transporta – tu smo da vam pomognemo. Više od 12 godina se bavimo svim vrstama međunarodnih selidbi uz veliki broj zadovoljnih klijenata.

[messagebox type=“default“ ]Kontaktirajte nas putem telefona na 011 210 60 00 ili na email office@selidbe-beocontrol.rs