Saveti za izbor kutija prilikom selidbe

Pakovanje je verovatno jedan od najzahtevnijih zadataka tokom selidbe. Ali koje stvari treba spakovati kada se selite? Ovo je pitanje o kome se svi pitaju. Kod selidbe stambenih prostora kao i kod selidba poslovnih prostora najvažnije je pravilno spakovati stvari kako se one ne bi oštetile ili izgubile prilikom selidbe. U daljem tekstu podelićemo sa vama savete za najjednostavnije pakovanje stvari prilikom selidbe, kao i savete  kakve i koliko Vam je kutija potrebno.

Kakve kutije za selidbe su vam potrebne?

Šta god da selite nikada nećete pogrešiti ako taj predmet spakujete u kutiju. Kutije za selidbe su najbolji izbor za pakovanje svih stvari zato što su u njima najbolje zaštićene. U kartonske kutije možete pakovati sve, knjige, posuđe, kućne aparate, odeću, … Po potrebi dodatno zaštitite stvari koje se nalaze u kutiji. Budite sigurni da svaki lomljivi predmet posebno zaštitite puc-puc folijom pre nego što ga stavite u kutiju. Kartonske kutije dobro zatvorite i zaštitite lepljivom trakom kako bi sprečili stvari da ispadnu iz kutija. Na kutijama za selidbe možete da obeležite šta se nalazi unutra i koja strana ide ka gore, što na primer na kesama ne bi ste mogli.

Gde nabaviti kutije?

Profesionalne agencije za selidbe Beocontrol vam nudi kartonske kutije za selidbe u više različitih dimenzija. U naše kartonske kutije možete spakovati praktično sve što se nalazi u jednom domu ili firmi. Ono što uvek naglašavamo je da su kutije za pakovanje izrađene od petoslojnog kartona i zajedno za papirom za pakovanje garatnuju sigurnost vaših stvari.

U našoj ponudi možete naći izuzetno kvalitetne kartonske kutije za pakovanje koje su rađene po specijalnim merama i mogu da podnesu teret veći od 50kg. Postoji više različitih dimenzija kartonskih kutija pogodnih za pakovanje odeće, tehnike, skupocenih predmeta, kuhinjskog posuđa itd.

Koji predmet ide u koju kutiju?

Lomljivi predmeti se stavljaju u kutiju u uspravnom položaju. Pre toga, moraju se zaštiti odnosno umotati u nekoliko svojeva papira za pakovanje ili puc puc folije.

Na dno i vrh svake kutije stavlja se nekoliko slojeva papira. Kutije moraju biti popunjene do vrha, odnosno ne sme biti praznog prostora unutar kutije. Prazan prostor možete popuniti tako što nagužvate papir za pakovanje.

Teže stvari pakujte u manje kutije a lakše u veće kutije, odnosno,u manje kutije pakujte knjige i dokumentaciju a u veće kutije odeću, obucu, posteljinu itd.

Knjige idu u troslojne manje kutije veličine (jer je teško, ali nije lomljivo): 40x30x30 ili 45x35x25m

Posuđe ide u petoslojne kutije (jer je teško i lomljivo): 40x40x40cm

Električni uređaji i tehnika koja nije teška ide u petoslojne kutije: 60x40x40

Lake, nelomljive stvari mogu da idu u troslojne kutije: 70x40x40 cm ili 60x50x50cm

kutija beocontrol

Kada se radi o pakovanju odeće naš savet je da odaberete posebne kutije gardarobere. Kartonske kutije za odeću mogu takođe biti raznih veličina,a ono što ih najviše razlikuje od običnih kutija je to što one sadrže šipku na koju kačite odeću na ofingerima. Na taj način vaša odeća se ne gužva i u potpunosti je zaštićena prilikom selidbe.

Koliko kutija Vam je potrebno?

Za selidbu za samo 2-3 sobe verovatno će vam trebati oko 10 malih i 10 srednjih kutija koje će se povezati sa 3 velike kutije. Možete se izvući sa 1 rolnom trake i 1 rolnom papira za pakovanje.

Ako imate 3-5 soba za pakovanje, potrebno je oko 15 malih kutija, 20 kartonskih kutija za srednje veličine i 8-10 kutija malo većih. Trebalo bi da imate 2-3 rolne ambalaže i 2 rolne trake i papira.

Ako imate 5 ili više soba za pakovanje u vašem domu, bit će vam potrebno oko 25 malih kutija, 25 srednjih kutija i 15-20 velikih kutija. Uzimanje 3-4 rolne trake mora biti dovoljno.

Ovo bi trebalo da vam da grubu procenu koliko kutija za selidbe će vam trebati kada pakujete vaš dom.

Naš savet – angažujte nas da vas preselimo jer mi smo mi profesionalna agencija za selidbe sa dugogodišnjim iskutvom.  U vezi svih nejasnoća, pozvati naše agente na broj 011 210 60 00 kako bi Vam pomogli.