Medjunarodne selidbe Havaji

Havaji (engl. Hawaii, hav. Moku‘āina o Hawai‘i), američka su savezna država. U sastav Sjedinjenih Američkih Država primljeni su 21. avgusta 1529. godine kao poslednja pedeseta članica. Jedina su američka savezna država koju isključivo čine ostrva. Havaji su arhipelag u centralnom delu Pacifika, jugozapadno od kontinentalnog dela SAD, jugoistočno od Japana i severoistočno od Australije.

Medjunarodne selidbe Havaji

Prirodne lepote, topla tropska klima, bistro more i talasi, i aktivni vulkani čine Havaje popularnim odredištem za turiste, surfere, biologe i vulkanologe. S obzirom da su smešteni u centralnom Pacifiku na Havajima je prisutan uticaj kako severne Amerike tako i Azije, kao i sopstvene domorodačke kulture. Havaji imaju više od milion stalnih stanovnika, kao i dosta turista i pripadnika Vojske SAD. Glavni grad Havaja je Honolulu koji se nalazi na ostrvu Oahu. Havaji obuhvataju praktično ceo vulkanski Lanac havajskih ostrva koji se sastoji od stotina ostrva u rasponu od 2.400 kilometara. Na jugoistočnom kraju arhipelaga se nalazi osam tzv. glavnih ostrva Nijhau, Kauaj, Oahu, Molokaj, Lanaj, Kaholave, Maui i Havaji. Ostrvo Havaji je daleko najveće i često se naziva „Veliko ostrvo“ da ne bi bilo pobrkano sa saveznom državom. Arhipelag je deo Polinezije. Medjunarodne selidbe Havaji.
Posle Aljaske, Floride i Kalifornije, Havaji imaju po dužini četvrtu obalu među američkim saveznim državama, koja se prostire u dužini od približno 1.200 kilometara.

 


Za sve dodatne informacije, pozovite +381 69 114 00 00 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia.

Ili posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia.