Medjunarodne selidbe Florida

Fлорида (енгл. Florida), савезна је држава САД, која се налази у њеном југоисточном делу, а често је називају и Sunshine State, што значи сунчана држава. Површина Флориде износи 170.304 km², а број становника по попису из 2011. је 19.057.542. Главни град је Талахаси.
Када су је „открили“, у време Ускрса, Шпанци су јој дали име које носи и сада, а на шпанском језику дословно значи „пун цвећа“ (Шпанци предускршње дане и сам Ускрс називају Pascua Florida).

Medjunarodne selidbe Florida

Скраћеница Флориде је FL, а њен заштитни знак је белоглави орао-рибар. Главни град ове државе која је омиљено летовалиште је Талахаси. На копно Флориде надовезује се низ острва које називају „Keys“ (од Сп. cayo, у пл. cayos; у значењу острвца), а задњи у том низу је Ки Вест од којег је до Кубе још само 90 миља, што је истовремено и најјужнија тачка САД.
Клима и велики број пешчаних плажа учинили су Флориду привлачним одредиштем за одмор посетиоцима из целог света. И различити забавни паркови, као Дизниленд, Universal Studios и други у близини Орланда су велики магнет за бројне туристе.
Поред туризма, врло снажна грана је и производња агрума (половина потрошње САД) укључујући и производњу сокова.
Врло је снажан и сектор финансија. Поред тога, има и налазишта фосфата.

 


Za sve dodatne informacije, pozovite +381 69 114 00 00 ili posaljite upit na: info@beocontrol.com

Kompanija Beocontrol će ceo postupak međunarodne selidbe profesionalno i efikasno sprovesti umesto Vas.Za inostrane klijente,molimo Vas, posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia.

Ili posetite nas medjunarodni sajt za selidbe – Mooving Serbia.