Kosovo predstavlja region na Balkanu koji možda ima i najveći broj migracija na dnevnom nivou, što onih koji odlaze sa Kosova ili se sele u Prištinu, Kosovsku Mitrovicu, Gnjilane, Dečane i druge gradove.

Iako i dalje postoje određene tenzije između dve najbrojnije etničke zajednice život na Kosovu je normalizovan, ali treba obratiti pažnju na par stvari pre same medjunarodne selidbe na Kosovo.

U poslednje vreme obavili smo veliki broj diplomatskih selidbi na Kosovo kao i iz Kosova u brojne evropske države.

5 stvari koje treba urediti pre medjunarodne selidbe na Kosovo

  • Dobro se informišite koji su najbezbedniji i najurbaniji delovi na Kosovu i nađite dobar smeštaj za Vas i Vašu porodicu;
  • Za sve one koji rade u stranoj kompaniji i bez diplomatskog statusa, da bi dobili dozvolu za prebivanje moraju obezbediti potvrdu o zaposlenju na teritoriji Kosova;
  • Zbog ne toliko dobrih uslova zdravstvene zaštite obavezno uredite polisu međunarodnog zdravstvenog osiguranja kako biste lečenje i intervencije mogli da obavite u nekoj od susednih država.
  • Raspitajte se o carinskim procedurama na granici sa Kosovom jer su za različite kategorije građana neophodna različita dokumenta, bez kojih ne možete uneti robu na teritoriju Kosova.
  • Obezbedite profesionalnu pomoć koja će organizovati selidbu u inostranstvu umesto Vas i obaviti pripremu sve neophodne dokumentacije.

Naša kompanija Beocontrol organizuje medjunarodne selidbe na Kosovo i sa Kosova brzo i kvalitetno u terminu koji najviše odgovara klijentu, svakog dana, do 24 sata nakon Vašeg poziva jednom od naših brojnih agenata.

Za medjunarodne selidbe se koriste specijalno opremljeni kamioni, šleperi i kombi prevoz koji omogućava lakše i brže kretanje u gradskim sredinama, a koji su prilagođeni karakteristikama Vaše robe i nameštaja.

Pribavljamo kompletnu dokumentaciju za međunarodne selidbe i carinjenje robe i omogućava praćenje transporta putem GPS-a.

Dodatno organizujemo i skladištenje svih nepotrebnih stvari, ali i čišćenje stanova u koje se useljavate i koje ste napustili

Medjunarodne selidbe poslovnih prostora, diplomatske selidbe, selidbe kućnih ljubimaca, prevoz pokojnika i posmrtnih ostataka iz inostranstva kao i specijalnog tereta, odnosno vangabaritnog i teškog tereta u inostranstvo, samo je deo je usluga kompanije Beocontrol kada je reč o medjunarodnim selidbama na Kosovo i Metohiju.

Mi imamo rešenje za svaku Vašu vrstu međunarodnih selidbu i svaki zahtev!