Medjunarodne selidbe Rusija

 

Inostrana selidba za Rusiju je izuzetno komplikovana. Najpre zbog udaljenosti (Od Beograda do Moskve udaljenost je 2200 km), ali i zbog strogih procedura i viznog režima u Rusiji. Rusija službeno Ruska Federacija, država na istoku Evrope i sjeveru Azije. Površinom je najveća država na svijetu (oko 11,5% zemaljskog kopna), ali je većina državnog teritorija slabo naseljena pa po broju stanovnika zauzima deveto mesto (poslie Kine, Indije, SAD-a, Indonezije, Brazila i Pakistana, Nigerije i Bangladeša). Glavni grad je Moskva.
Rusija je najveća od svih nezavisnih država nastalih raspadom Sovjetskog Saveza. Danas je vodeća zemlja u Zajednici Neovisnih država, ODKB, Šangajske organizacije za suradnju. Igra značajnu ulogu na svetskoj sceni, članica je G8, stalna članica Ujedinjeni narodi i članica grupe BRIC.

Područja na kojima su živeli istočni Slaveni prvi su u jedinstvenu državu ujedinili Varjazi, doseljenici iz Skandinavije. Prvi zabilježeni varjaški vladar bio je Rurik, okrunjen oko 860., a njegovi su naslednici prenijeli prijestolje iz Novgoroda na sjeveru današnje Rusije u Kijev, danas glavni grad Ukrajine, dok je pokušaj širenja ove države na područje Balkana u 9. vijeku bio zaustavljen u ratu s Bizantom.

Kijevska Rusija bila je jedna od najvećih država tadašnje Evrope sa privredom koja se bazirala na trgovini između Skandinavije i Bizanta, ali je njena decentraliziranost bila faktor koji ju je na na kraju doveo do samouništenja. Odlučujućim za kasniju historiju istočnih Slavena pokazalo se prihvaćanje Pravoslavlja kao državne religije 988. u doba velikog kneza Vladimira, koje je za posljedicu imalo snažnu vezu crkve i države i izolaciju od katoličkog, a kasnije i protestantskog ostatka Evrope.

 

Naše višegodišnje iskustvo, profesionalna oprema i vozila i odlično poznavanje sistema omogućila nam je da našim klijentima ponudimo celokupnu uslugu medjunarodne selidbe u Rusiju kvalitetno, brzo, i povoljno.

Nazovite nas i proverite i sami!

Vršimo profesionalan i povoljan transport robe u Rusiju svim vrstama saobraćaja uz pribavljanje kompletne carinske dokumentacije.