Specijalni tereti – Vangabaritni prevoz

vangabaritni transport - specijalni teret

Pored kompletnih selidbi po sistemu “ključ u ruke” selidbe specijalnih tereta su najtraženije usluge u kompaniji Beocontrol. Razlog leži u delikatnosti rukovanja ovom vrstom tereta usled njihovih specifičnih karakteristika i vangabaritnih dimenzija. Tako je za skoro svaki deo neophodno posedovati posebne mašine za utovar i istovar, a za teško dostupna mesta posebne kranove i liftove za podizanje i spuštanje istih. Iznajmljivanje opreme za rukovanje specijalnim teretima dodatno poskupljuje selidbu u vlastitoj režiji pa je angažovanje profesionalaca za selidbu specijalnih tereta daleko pametnije i ekonomičnije rešenje.

Šta podrazumeva transport specijalnih tereta?

Pod specijalnim teretima podrazumevamo sve vrste teških i vangabaritnih predmeta koji  premašuju standardne dimenzije te zahtevaju posebnu opreznost već pri zaštiti, pakovanju, a naročito pri prenosu stvari iz objekta u kome se nalaze i transportu. Njačešći primer iz naše prakse je selidba klavira ali i selidba velikih komada nameštaja.

U specijalne terete ubrajamo:

 • Teške betonske i metalne konstrukcije;
 • Mobilne kuće;
 • Sve vrste radnih i poljoprivrednih mašina;
 • Sefove, kase, bankomate, fotokopir mašine;
 • Kabasti kancelarijski nameštaj;
 • Fabrička postrojenja i agregate
 • Klavire, ali i druge skupe umetnine osetljive i na najmanja oštećenja;

 

Šta uključuje usluga selidbe?

Nudimo i profesionalnu i pouzdanu uslugu transporta specijalnih tereta svih vrsta. U uslugu transporta ubrajamo i pripremu tereta za transport, kao i utovar i istovar na dogovorenoj adresi kao i dozvole za prolaz kroz zemlje kroz koje se transport obavlja.

Za svoje klijente kompanija Beocontrol obavlja kompletnu uslugu transporta specijalnih tereta:

 • Pronalazimo najbolje trase
 • Pakujemo i obezbeđujemo pošiljku
 • Organizujemo utovar/istovar
 • Vršimo transport
 • Obavljamo celokupnu carinsku proceduru
 • Obezbeđujemo sve neophodne dozvole
 • Organizujemo tehničku ili policijsku pratnju

Transport specijalnih, vangabaritnih i teških tereta zahteva iskustvo i posebnu opremu, jer dimenzije i specifične karakteristike vangabaritne robe zahtevaju posebnu opreznost već pri zaštiti, pakovanju i prenosu stvari iz objekta u kome se nalaze.

-imamo dugogodišnje iskustvo u prenosu specijalnih tereta i posedujemo najsavremeniju opremu koja nam omogućava lakše manipulisanje teretima – opremu za prenos robe stepenicama, robote i hidraulične liftove, viljuškare, telehendere, terenske viljuškare, platformske viljuškare, dizel viljuškare, električne viljuškare, plinske viljuškare, dizalice, čak i kranove za podizanje teških mašina na visokim platformama i zgradama, kao i specijalne kamione za vangabaritni transport.

Iznajmljivanje viljuškara

Za prenos tereta težine preko 350 kg unutar objekta koristimo savremenu opremu sa specijalnom zaštitom od habanja podova.

Transport vangabaritne robe podleže određenim zakonskim ograničenjima koja se odnose na same dimenzije tereta, način na koji se teret sme prevoziti, kao i doba dana kada je dozvoljeno vršiti transport.

U međunarodnom transportu specijalnih tereta potrebno je poznavati ograničenja svake tranzitne zemlje. Upoznati smo sa svim zakonskim pravilima i procedurama i svaku ponudu formiramo individualno, u zavisnosti od karakteristika robe, destinacije na koju se prevozi, neophodne opreme i pratnje.

Svojim klijentima omogućavamo da tokom transporta prate svoju pošiljku putem GPS-a u realnom vremenu.

Sa 1,000m2 magacinskog prostora, u mogućnosti smo da svojim klijentima omogućimo i skladištenje specijalnih tereta pre ili nakon transporta. Naša skladišta poseduju najsavremeniju opremu, kao i sigurnosne sisteme.

Našim klijentima garantujemo bezbednost i isporuku vangabaritnog tereta. Prilikom potpisivanja ugovora dajemo pravnu garanciju da će posao biti obavljen u skladu sa dogovorom, i pristajemo na obeštećenje u slučaju nastanka štete. Za transport specijalnih tereta, klijentima možemo omogućiti i dodatno osiguranje kod najvećih osiguravajućih kuća sa kojima Beocontrol ima potpisane ugovore.